Varför tempel?

Besök en församling i Sverige

Släktforskning

Medlemmarna i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga, även kallade "mormoner", är aktivt verksamma i inom släktforskning. Många medlemmar söker efter sina förfäder. Kyrkan lär att medlemmarna har en skyldighet att hjälpa avlidna förfäder som inte hade tillgång till Jesu Kristi evangelium. För att vissa viktiga förrättningar inom evangeliet, till exempel dopet, ska bli tillgängliga för dem utför medlemmarna ställföreträdande förrättningar i kyrkans tempel. (1 Korintierbrevet 15:29)

Kyrkan driver det största genealogiska biblioteket i världen: Släkthistoriska biblioteket i Salt Lake City i Utah i USA. Det är öppet för allmänheten och erbjuder miljontals volymer som innehåller uppteckningar över födsel, vigsel, död och annat. Det kostar inget att ta del av dessa tjänster.

Kyrkan driver också lokala släkthistoriska bibliotek runt om i världen. De är öppna för alla som är intresserade av släktforskning.

Du kan spåra dina förfäder och hitta information om de resurser som finns tillgängliga för släktforskning via kyrkans genealogiska webbplats: Opens external link in new windowNew.familysearch.org.