Hösthajk för Hjälpföreningen i Stockholms södra stav

  Hösthajk för Hjälpföreningen i Stockholms södra stav

  En solig och vacker septemberhelg träffades systrar i Hjälpföreningen i Stockholms södra stav för en uppbyggande hösthajk i vackra Södermanland. Vi var ca 35 kvinnor i alla åldrar och med olika livssituationer. Temat var, mycket passande: ”Kom och gläds…”

  En stjärnklar natt med den stigande fullmånen som gav ljus till den mörka natten var scenen för vår kväll. Fredagskvällen tillbringades framför lägerelden där vi grillade, sjöng och lekte till ljudet av sjöns kluckande och till eldens sprakande. Det var en härlig kväll med skratt och djupa samtal.

  Lördagsmorgonen inleddes med en andlig morgonsamling ledd av Sara Ottosson, från Västerhaninge, på temat ”Välj glädje”. Många hade inspirerande och personliga erfarenheter att dela med sig av.

  På förmiddagen hade olika utomhusaktiviteter, såsom löpning, promenad och tipspromenad, förberetts för oss. Själv valde jag att i goda vänners sällskap ta en promenad i den fantastiskt vackra naturen. Solen strålade, den varma sommaren gjorde sig som så många gånger i september påmind, samtidigt som höstens krispiga löv och vackra färger påbörjat sin entré i skog och mark. Som vanligt när vi kvinnor träffas är det många glada skratt och samtal, å vad man mår bra av det!

  hosthajk_sthlm_s3_612_340.jpg

  Både solen och känslan av gemenskap oss systrar emellan värmde gott på hösthajken. (Foto: Anna Peterson)

  Vi åt en härlig brunch tillsammans innan det var tid för att städa den stora ombyggda ladan som vi så generöst fått låna av Laila och Jan Krylborn. Till sist värmdes vi, inte bara av den strålande solen, utan även av andliga tankar som delades med till oss innan vi skildes åt. Vi fick en litet bokmärke med skriftstället: ”Och vi talar om Kristus, vi gläds i Kristus, och vi skriver i enlighet med våra profetior så att våra barn skall kunna veta till vilken källa de kan se för att få förlåtelse för sina synder.” (Ne 25:26) Sannerligen är det en källa till glädje att få dela evangeliet med andra kvinnor och att få bygga upp varandra, prata, leka och skratta tillsammans.