Hoppa över navigering

Galakvällen på Festinord 2016

Galakvällen på Festinord 2016

”Nåja, vad är en bal på slottet? Den kan ju va fruktansvärt långtråkig å dötrist å tråkig o alldeles, alldeles underbar!” Det såg mörkt ut för Askungen till att börja med, men blev en riktig solskenshistoria som vi alla vet. Galakvällen på Festinord 2016, förvisso ingen saga, men utan tvekan en kväll då drömmar gick i uppfyllelse.

Strålande kvinnor och stiliga män log ikapp med sina bländande leenden. En bra bit över 1000 personer i olika åldrar och från olika delar av landet, Norden och världen samlades för att njuta av årets fest i en otroligt vacker miljö ute i Stockholms skärgård. Och det var verkligen festen med stort F, på alla plan.

Galakvällen hölls på anläggningen Artipelag och den röda mattan ledde oss in i denna otroligt häftiga byggnad med ännu häftigare utsikt. Solnedgången över havet uppifrån taket var det fler än jag som njöt av. Den rofyllda och romantiska promenaden längs vattenbrynet var också ett populärt avbrott från den annars helt fantastiska, festliga och fullkomligt sprudlande dansen.

BYU synthesis big band stod för musiken under kvällen och det var med total bravur. Efter sista numret för kvällen var det stående ovationer från publiken och applåder som aldrig ville tystna så de fick snällt ställa upp med ett extranummer. Men även kvällens dj-par Mikael Palm och David Heidenberg gjorde en enastående insats i att hålla feststämningen på topp även när storbandet hade paus.


BYU synthesis big band stod för musiken på galakvällen. (Foto av Charlotta Hägglund)
BYU_singers_612_340.jpg

BYU synthesis big band stod för musiken på galakvällen. (Foto av Charlotta Hägglund)

Julia och Simon Olsson gjorde ett bra jobb som kvällens värdpar och en speciell stund var när de tackade av årets ansvarige för Festinord Kristoffer Kääriä, tillsammans med en av de ansvariga för den allra första, 1966 års Festinord, Alfhild Aanensen. Detta följdes av ett bildspel som täckte dessa 50 års Festinord skapat av Alicia Ternström. Nostalgiskt och härligt!

Sist men inte minst vill jag passa på att tacka Taina Kääriä med sin kommitté som gjorde denna sagolika kväll till verklighet, en kväll som vi ser tillbaka på med glädje och sent kommer att glömma. Så, vad är en bal på slottet? Jo, alldeles, alldeles underbar!

Bonusmaterial:
Länk till Storbritanniens mormonnnewsroom som gjort både artikel och film om Festinords 50-årsjubileum.