Kurzfilm über die Bedeutung der Familie

(Lokal taxa)

Släktforskning

Familjen

Kyrkan har skapat en officiell webbsida med mycket information till hjälp för familjer att stärka sina familjeband. Opens external link in new windowLäs mer... (Engelsk text)

Äktenskap och familj har en central roll i Guds plan för sina barns eviga bestämmelse. Aposteln Paulus förkunnade att "i Herren är det så att kvinnan inte är till utan mannen eller mannen utan kvinnan". (1 Korintierbrevet 11:11) Gud har också befallt att mannen och kvinnan inom äktenskapet ska föröka sig och uppfylla jorden (1 Mosebok 1:28), med andra ord att de ska få barn och bilda familj.

Grundat på denna trossats har Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga byggt upp och utvecklat omfattande program och åtgärder för att främja äktenskapet och familjen. Trots alla skillnader i kultur och samhälle har Jesu Kristi Kyrka lyckats framhålla familjens vikt över hela världen och lyfta fram den i centrum, så att kyrkans medlemmars liv genomsyras av insikten att äktenskapet och familjen inte upphör vid döden - att de är eviga.

Familjen utgör sålunda ramen för större delen av vår personliga utveckling. Kärleken råder där, man hjälper, undervisar och lär av varandra. Man delar glädje och sorg. Familjen kan vara en stor utmaning för oss, men den kan också skänka oss några av de lyckligaste stunderna i vårt liv.

Som med allt annat av värde kräver familjerelationer tid och ansträngning.