Arkiv: December

Tacksamhet gör oss andligt starka

Tacksamhet gör det möjligt för oss att se Guds vägledande hand i våra liv och den stärker vår önskan att hålla hans bud. Då anpassar vi vår vilja till vår Faders vilja.

Malmö stavs julkonsert

På självaste Luciadagen, den 13 december 2014, hölls den årliga julkonserten i kapellet i Malmö. Snön lyste med sin frånvaro, men inne i kyrkan glimmade flera julgranar och en stor stjärna.

Internationell konsttävling

Kyrkans Historiska avdelning (The Church History Department) anordnar en internationell konsttävling och vill gärna få in bidrag även från vårt område.

Julsånger spred julens budskap i Malmö

Att gå ut och sjunga julsånger är ett sätt att sprida julens budskap, till glädje för både sångare och åhörare. Hjälpföreningen i Malmö församling arrangerade en sådan aktivitet den 17 december.

Kyrkans medlemmar erbjuds gratis tillgång till hemsidor för släktforskning

Medlemmar i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga kan nu skapa egna konton hos Ancestry.com, Findmypast och MyHeritage utan kostnad. Hos Ancestry.com ges bland annat tillgång till svenska kyrkböcker.

Förändringar i stavspresidentskapet i Stockholms södra stav

Vid Stockholm södra stavs stavskonferens i november skedde förändringar på rådgivarsidan i stavspresidentskapet.

Brasafton på spanska i Malmö

Lördagen den 15 november samlades drygt 65 personer i Malmös kapell till en speciell brasafton med tal och musik på spanska. Mötet leddes av Leonel Méndez, Malmö församling.

En tioårings tro på Jesus Kristus

"Jag har varit med om andliga saker som får mig att tro på Jesus Kristus. Jag ska berätta ett exempel. En kväll funderade jag på om Jesus verkligen finns och varför jag tror på honom. Då bad jag och då fick jag en stark känsla att Jesus finns."

Unga ensamstående vuxna i Europa sträcker sig ut till andra – Bogis berättelse.

Bogi sprider evangeliet till sina vänner på Facebook. Hon ber till Herren om att ha framgång i det hon gör.

Unga ensamstående vuxna i Europa sträcker sig ut till andra – Pannis berättelse

Viki söker inspiration för att inbjuda en vän till evangeliet. Hon beslutar sig för att inbjuda Panni till en presentation om Mormons bok.  Panni reagerar positivt på evangeliets budskap.

Ge julens välsignelser till människorna omkring dig, och vårt ansvar att inbjuda

Mina käraste julminnen som den yngste av fyra pojkar var tiden jag tillbringade med mamma och pappa hemma tillsammans med mina bröder och deras fruar. Jag var den enda ensamstående medlemmen i familjen då.